Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.09.15)

Pénzcentrum2018. szeptember 15. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.09.15).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.09.15).

36 órás előrejelzés

Szombaton kezdetben az ország déli és keleti felén eshet elszórtan, majd napközben főként északkeleten fordulhat elő több helyen zápor, zivatar, illetve néhol a nyugati tájakon. Máshol felszakadozik a felhőzet és újra a napsütés veszi át a főszerepet. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. 24-29 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap csapadék már nem várható, a napos időt csak átmenetileg, helyenként zavarhatják felhők. Északkeleten, keleten még élénk lehet a szél, másutt jelentősen mérséklődik. Kora reggel 9-16, napközben 23-28 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton kezdetben az ország déli és keleti felén eshet elszórtan, majd napközben főként északkeleten fordulhat elő több helyen zápor, zivatar, illetve néhol a nyugati tájakon. Ezeken a területeken csúszhatnak az utak, egy-egy intenzívebb gócban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Élénk, helyenként erős északnyugati széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Napközben az ország nagy részén viszont felszakadozik a felhőzet, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A szeles időben fejfájás, az időjárás változásaira fokozottan érzékenyeknél migrén jelentkezhet. Napközben ingadozhat a vérnyomás. A hűvös hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, nő a megfázásveszély. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,