Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.09.09)

Pénzcentrum2018. szeptember 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.09.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.09.09).

36 órás előrejelzés

Vasárnap is sok lesz a napsütés, a vékony fátyolfelhők mellett kisebb-nagyobb gomolyfelhők is képződnek, de egy-egy futó zápor csak északkeleten alakulhat ki néhol kis eséllyel. A Dunántúl keleti felén és keleten élénk, a Nyírségben időnként erős lesz az északi-északnyugati szél. A hajnali 9-16 fokról délutánra 24-28 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, a legtöbb helyen csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem valószínű. A nyugati tájak kivételével időnként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban 8-16, délután 25-29 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap a legtöbb helyen száraz utakra, kedvező időjárási feltételekre számíthatnak az útnak indulók. Egy-egy futó zápor legfeljebb néhol északkeleten fordulhat elő és okozhat rövid ideig nedves, csúszós útszakaszokat. Keleten és a Dunántúl keleti részén élénk, a Nyírségben erős északias széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. A többnyire napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem kell fronthatásra számítani, továbbra is alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet, azonban a hűvös reggelen nő megfázásveszély, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A napközbeni erős melegedés főként a középső és keleti országrészben vérnyomás-ingadozást, fejfájást, migrénes panaszokat okozhat. Az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban délnyugaton elérheti az erős fokozatot, ott célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, immunrendszerünk erősítésére pedig fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,