Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.09.08)

Pénzcentrum2018. szeptember 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.09.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.09.08).

36 órás előrejelzés

Szombaton a kezdetben felhősebb dunántúli tájakon is csökken a felhőzet, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Délután északon, északkeleten képződik több gomolyfelhő, és ott elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, nyugaton, valamint zivatarok idején megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, a vékony fátyolfelhők mellett kisebb-nagyobb gomolyfelhők is képződnek, de futó zápornak egészen minimális az esélye. A Dunántúl keleti felén és keleten élénk, a Nyírségben időnként erős lesz az északi-északnyugati szél. A hajnali 9-16 fokról délutánra 24-28 fokig melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton főként az ország északi-északkeleti harmadán fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, melyek környezetében csúszós, vizes útszakaszokra lehet számítani. Többfelé élénk, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, valamint zivatarok idején erős északi-északnyugati irányú széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton is folytatódik a frontmentes időjárás. Alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet, azonban a hűvös reggelen nő megfázásveszély, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A napközbeni erős melegedés vérnyomás-ingadozást, fejfájást, migrénes panaszokat okozhat. Északon, északkeleten a helyenként előforduló záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. Az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban még többfelé elérheti az erős fokozatot, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, immunrendszerünk erősítésére pedig fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,