Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.09.02)

Pénzcentrum2018. szeptember 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.09.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.09.02).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel a Dunántúlon néhol előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar, a Dunától keletre viszont kevés felhő lesz az égen, csapadék ezeken a tájakon nem valószínű. Nyugton, északnyugaton élénk lehet az északi-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Napközben elsősorban a Dunántúlon, valamint néhol a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok, helyenként heves viharok is előfordulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lehet a változó irányú szél. Az ország nagy részén 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, de nyugaton, délnyugaton csak 21 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfő reggel több felhő lehet felettünk, több tájegységünkön is előfordulhatnak elszórt záporok, néhol zivatarok. Dunántúlon és északon az északias, délen a délkeleti szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20 fok között alakulhat.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében csúszós, vizes útszakaszokra lehet számítani. Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A felhőszakadások környezetében vízátfolyások is kialakulhatnak. Zivataroktól függetlenül is ronthatják élénk széllökések az autók egyensúlyát. A Dunától keletre eső naposabb tájakon érdemes lesz napszemüveget viselni vezetés közben. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap front nem lesz felettünk, de a Dunántúlon párásabbá, fülledtebbé válhat a levegő, melynek hatására az idősek és a légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést, légszomjat és mellkasi fájdalmakat tapasztalhatnak. Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. A változékony idő miatt nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, rosszullét és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A kissé szeles idő fejfájást, ingerlékenységet okozhat. A Dunántúlon élők hő- és komfortérzete jelentősen romolhat a csapadékos, szelesebb idő miatt. Az ország naposabb keleti-északkeleti harmadán ugyanakkor 11 és 15 óra között erős lehet az UV-sugárzás, célszerű gondoskodni bőrünk védelméről. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,