Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.08.26)

Pénzcentrum2018. augusztus 26. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.08.26).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.08.26).

36 órás előrejelzés

Vasárnap sokfelé készülhetünk jelentős mennyiségű csapadékra, nyugaton eső várható, majd estére megszűnik a csapadék, a középső és keleti tájakon pedig főként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az élénk, erős északi, északnyugati szelet a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Keleten 25-30, máshol 18-24 fokos maximumokat mérhetünk. Hétfőn északnyugat felől egyre nagyobb területen kitisztul az ég, de keleten még néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. Szeles marad az idő, az élénk északias szelet északkeleten átmenetileg erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 21-26 fok között alakul, délen és keleten lesz melegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap sokfelé kell számítani eső, záporok, főként keleten zivatarok kialakulására, amelyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Az intenzívebb gócok környékén hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást. A nagy mennyiségű csapadék vízátfolyásokat okozhat, nehezítheti a közlekedést. Az erős, Dunántúlon helyenként viharos szél jelentősen ronthatja az autók egyensúlyát. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Az időjárásban beálló hirtelen változás megterhelő lehet a szervezet számára, különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomás-panaszokkal küzdők számára. Többfokos lehűlés kezdődik, estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek. Fokozódik a görcshajlam, illetve a szeles időben jelentősen csökken a hő- és a komfortérzet is. Nyugaton a megfázásveszély is fennáll. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék és vitamin utánpótlásáról!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,