Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.08.24)

Pénzcentrum2018. augusztus 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.08.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.08.24).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel már több felhő lesz felettünk, és az ország északi-északkeleti harmadán elszórtan előfordulhatnak futó záporok, néhol egy-egy zivatar. Gyenge, mérsékelt marad a keleti-délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Napközben egyre többfelé alakulhatnak ki futó záporok, lokális zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt, majd a délután második felében északnyugat felől egy hidegfront hoz további viharokat. Sokfelé élénk lesz a délies szél, de a hidegfront érkeztével a délutáni órákban nyugaton, északnyugaton északnyugatira fordul a szél, melyet erős, viharos lökések is kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Szombat reggel felhős, többfelé borongós időre ébredhetünk, helyenként kisebb eső, egy-egy zápor is előfordulhat. A Dunántúl északi felén néhol élénk lehet az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Az intenzívebb gócok környékén hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást. Zivataroktól függetlenül sokfelé élénk lesz a délies szél, mely a délután második felében nyugaton, északnyugaton északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik, így ezek is jelentősebben ronthatják az autók egyensúlyát. A napos időszakokban vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Vezessenek fokozott figyelemmel, a nagy hőségben dekoncentráltabbak lehetünk. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken az ország nagy részét még front nem érinti, majd a késő délutáni órákban északnyugatra már hidegfront érkezik. Ezért kezdetben még továbbra is a hőség sokunk szervezetét megviselheti. A szív- és érrendszeri betegséggel küzdők állapota romolhat, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az időseknek és krónikus betegségben szenvedőknek pihenés ajánlott a fülledt idő miatt. A hőségben továbbá fejfájás, migrén, tompaság, koncentrálási problémák is jelentkezhetnek. Záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, a légzőszervi betegségekkel küzdők pedig nehézlégzést, légszomjat és mellkasi fájdalmakat is tapasztalhatnak. Késő délután az északnyugaton élők körében hidegfronti tünetek már előfordulhatnak, erősödő fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek. Az UV-sugárzás országszerte erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,