Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.08.17)

Pénzcentrum2018. augusztus 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.08.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.08.17).

36 órás előrejelzés

Pénteken is sok lesz a napsütés, a délután kialakuló gomolyfelhőkből néhol északon, északkeleten és a Dunántúl egyes tájain alakulhat ki átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a szél. Hajnalban 13-19, délután 29-33 fok várható.

Szombaton is alapvetően napos, meleg időre számíthatunk. Kisebb zápor, zivatar legfeljebb a déli megyékben és az északi határ közelében alakulhat ki. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban 14-20 fok valószínű. A csúcshőmérséklet 30-34 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken északkeleten és a Dunántúl egyes helyein fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, melynek környezetében nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. Hajnalban délen, délkeleten pára-, ködfoltok csökkenthetik le átmenetileg a látástávolságot. A napos időszakokban vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is frontmentes idő várható. Hajnalban a hűvösebb északi és nyugati tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A friss hajnalt követően gyors melegedésre készülhetünk, ami megterhelő lehet a melegre fokozottan érzékenyek számára. Így főként a délelőtt folyamán migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradtság, tompaság egyaránt jelentkezhet. Az UV-sugárzás többfelé erős lesz, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,