Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.08.10)

Pénzcentrum2018. augusztus 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.08.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.08.10).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel napos időre ébredhetünk, valamivel több felhő keleten, északkeleten lehet az égen, de csapadék sehol sem valószínű. Délen megélénkülhet a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. Délután a nyugati, északnyugati tájakat egy hidegfront éri el, így ezeken a területeken záporok, zivatarok, helyenként heves viharok kialakulására kell számítani, felhőszakadás, jégeső is előfordulhat, illetve feltámad az északnyugatira forduló szél. A front által nem érintett területeken a délies szél lehet élénk és általában csapadékmentes marad még az idő, de északon elszórtan egy-egy futó zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Délután 31-37 fok valószínű, de a front által érintett területeken gyorsan visszaeshet estére a hőmérséklet.

Szombat reggel változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, a Dunántúlon és északon elszórtan egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon többfelé élénk lehet az északi-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken elsősorban nyugaton, északnyugaton, valamint északon okozhatnak záporok, zivatarok vizes, csúszós útszakaszokat. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, illetve vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést. Máshol élénk délies széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. A hőségben tompulhatnak reflexeink, fáradékonyak, dekoncentráltak lehetünk, így fokozottan érdemes saját és mások épségére odafigyelniük az útnak indulóknak. A napos időben ajánlott vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken kezdetben front nem lesz térségünkben, majd délután hidegfront éri a nyugati, északnyugati tájakat. A krónikus betegek, az idősek és a szív-, és érrendszeri betegséggel küzdők fokozott veszélynek vannak kitéve a hőségben, egyeseknél keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. A forróságban gyakori lehet a rosszullét, a migrén és a különböző ízületi bántalmak is kiújulhatnak. A hidegfront által érintett tájakon élők görcsös fejfájást, kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. Zivatarok környezetében átmenetileg romlik az asztmások állapota. Sokfelé éjjel is 20 fok felett alakul a hőmérséklet, alvási nehézségek léphetnek fel. Erős UV-sugárzásra készülhetünk, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,