Hőség és jégeső: ez vár ránk a jövő héten

Pénzcentrum2018. augusztus 5. 19:01

Tovább tombol a hőség, a jövő héten sem fogunk fázni, de érdemes lesz magunkkal cipelni az esernyőt.

Hétfőn napközben a Dél-Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén néhol, késő délután, este pedig egy gyenge hidegfronthoz kötődve észak felől már elszórtan várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása, illetve besodródása. A zivatarok várhatóan dél felé haladva fokozatosan veszítenek erejükből - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Erős vagy viharos szélre, intenzaví csapadékra de jégesőre is számítani kell. Ugyanakkor az ország nagy részén a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű, ezért 17 megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Kedden a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők is lehetnek az égen. Elsősorban a Dunántúlon helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szerdán kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű.  Csütörtökön gyengén felhős, túlnyomóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Pénteken a jelenlegi prognózis szerint nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, majd estefelé nyugaton már több lehet a felhő. Zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő.

 

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, hőség, meteorológia,