Kiadták a figyelmeztetést: vihar és jégeső jöhet

Pénzcentrum2018. augusztus 4. 20:00

Vasárnap folytatódik a kánikula, de a többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan (főként az ország északi felén) valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az OMSZ Nógrád megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetést adott ki hőség miatt, viszont a heves zivatarok miatt 12 megyében is figyelmeztetés van érvényben. Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén , Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok,Vas és Veszprém megyében kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Az OMSZ azt írja, holnap a déli óráktól főként az ország északi felén elszórtan zivatarok alakulnak ki, amelyekhez erős vagy viharos szél (50-80, esetleg > 80 km/h), jelentős csapadék (5-20, esetleg > 20 mm), jégeső (akár 2 cm fölötti átmérővel) társulhat.

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, hőség, jégeső,