Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.07.30)

Pénzcentrum2018. július 30. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.07.30).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.07.30).

36 órás előrejelzés

Forró nyári nappal indul a hét, elszórtan, leginkább a középső és keleti tájakon alakulhatnak ki záporok, kisebb zivatarok. Élénk, északon néhol erős északi, északkeleti szél várható. A hőmérséklet 30-35 fok körül tetőzik. Kedden folytatódik a kánikula, 31-36 fokra van kilátás. A meleg nyári időt csak helyenként zavarhatja meg egy-egy zápor, zivatar. Élénk, időnként erős lehet az északias szél.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn egy-egy zápor, kisebb zivatar a keleti és néhol a középső országrészben okozhat vizes, csúszós útszakaszokat, hirtelen lecsökkenő látástávolságot, erős oldalszelet. Helyenként akár felhőszakadások keltette vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést. A zivatarok környezetében feltámadó szél ronthatja a menetstabilitást. A hőségben tompulhatnak reflexeink, fáradékonyak, dekoncentráltak lehetünk, így fokozottan érdemes saját és mások épségére odafigyelniük az útnak indulóknak. A napos időszakokban ajánlott vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn marad a frontmentes idő, a hőségben legfeljebb melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A napos időben javulhat közérzetünk, hangulatunk. A kánikulában erős fejfájás, fáradékonyság, koncentrálási problémák léphetnek fel, csökkenhet a munkavégző képesség. Késő este sem frissül fel jelentősen a levegő, alvászavarok jelentkezhetnek. Az időjárás szabadtéri programoknak kedvez, azonban nagyon erős vagy extrém UV-sugárzásra készülhetünk, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,