Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.07.27)

Pénzcentrum2018. július 27. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.07.27).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.07.27).

36 órás előrejelzés

Pénteken a meleg, gomolyfelhős idő mellett többfelé, elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél főként zivatarok környezetében támadhat fel, de zivataroktól függetlenül is lehetnek élénk északias széllökések. Hajnalban 16-21, délután 28-33 fokot mérhetünk.

Szombaton is sokfelé zavarhatják gomolyfelhők a napos időt, többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt. A zivatarokat továbbra is erős, viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban 17-22, délután 28-33 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken többfelé, különösen a Dunántúlon és a középső tájakon alakulhatnak lokális záporok, zivatarok, melyek vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések jelentősebben csökkenthetik a látástávolságok, és vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Zivataroktól függetlenül is néhol élénk lehet az északias szél, melyben romolhat az autók egyensúlya. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló autóban. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem lesz front térségünkben. Továbbra is a melegre érzékenyek tünetei fokozódhatnak. Elsősorban fejfájás, migrén, alvászavarok, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás fordulhat elő. A fülledt levegő miatt az idősek és a szívbetegek körében légszomj, nehéz légzés, rosszullét, keringési panaszok léphetnek fel. Az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között erős, nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,