Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.07.23)

Pénzcentrum2018. július 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.07.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.07.23).

36 órás előrejelzés

Hétfőn még többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Nyugaton és északkeleten erős lökések is kísérhetik az északi-északkeleti szelet. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Kedden már országszerte több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként még előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé erős lesz az északi szél. Hajnalban 15-20, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn a borongós, csapadékos időben sokfelé esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, nem egy helyen vízátfolyásokra is számíthatunk. Intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, viharos erejű széllökések csökkenthetik jelentősen a menetstabilitást, néhol jégeső is előfordulhat. Zivataroktól függetlenül többfelé élénk, nyugaton erős szél okozhat nehézségeket az utakon. A naposabb időszakokban vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló autóban. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn front nem érkezik, de a változékony időben a vérnyomás-problémákkal küzdők vérnyomás ingadozást és rosszullétet tapasztalhatnak. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Görcsös és migrénes fejfájás a nap bármely részében jelentkezhet, délután lehetnek legerősebbek a tünetei. A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat. Az időnként megélénkülő szél nyugtalanságot, alacsonyabb hőérzetet okozhat. Az UV-sugárzás a napos időszakokban erős lehet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,