Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.07.22)

Pénzcentrum2018. július 22. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.07.22).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.07.22).

36 órás előrejelzés

Vasárnap gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső. Emellett hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A légmozgás zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg, zivatarokat azonban erős, viharos széllökések kísérhetnek. Hajnalban 15-20, délután 24-31 fok várható.

Hétfő reggel északkeleten változóan, máshol erősen felhős vagy borult lesz az ég és többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Nyugaton feltámad az északi szél. A szélcsendesebb tájakon helyenként párássá válhat a levegő. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap sokfelé kell számítani záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, nem egy helyen vízátfolyásokra. Intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, viharos erejű széllökések csökkenthetik jelentősen a menetstabilitást, néhol jégeső is előfordulhat. Zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás. A naposabb időszakokban vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló autóban. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap nem lesz front fölöttünk, viszont a fülledt, változékony időben sokaknál fejfájás, szédülés, rosszullét jelentkezhet. Különösen a szív- és keringési rendszer betegségeivel küszködőkre vár nehéz nap. A légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést, mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak, romolhat az asztmások állapota. Az idősek és a krónikus betegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Az UV-sugárzás a napos időszakokban erős, főként délen nagyon erős lehet, ezért fontos lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Ne feledkezzünk meg szervezetünk folyadék- és vitamin utánpótlásáról sem!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,