Kiadták a figyelmeztetést: viharos széllökésekre kell számítani

Pénzcentrum2018. július 18. 18:00

Délelőttől kezdődően ismét megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharos lökésekre is számítani kell. A széllökések következtében 9 megyében valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Délelőttől ismét nagy területen megerősödik az északnyugati szél - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharos (65-70 km/h körüli) lökésekre is számítani kell. A Dunazug-hegyvidék és a Bakony magasabb részein időnként 80 km/h-t meghaladó szél is lehet. Holnap nyugaton továbbra is nagy területen marad erős az északnyugati szél, legnagyobb részt a Dunántúli-középhegység és a Duna menti területeken lehet majd viharos (60-65 km/h) széllökésekre számítani. Érezhető mérséklődés csütörtök késő délutántól várható.

Ma a tegnapinál jóval kisebb számban, nagyobb eséllyel délután, este az ország északkeleti megyéiben fordulhat elő (nem heves) zivatar. Csütörtök délutántól keleten, északkeleten megnő az esély zivatarok kialakulására, amelyeket egy-egy helyen felhőszakadás (>20-25 mm) és szélerősödés (45-60 km/h) kísérhet.

Címkék:
utazás, időjárás, penzcentrum, meteorológia, időjárás előrejelzés,