Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.07.15)

Pénzcentrum2018. július 15. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.07.15).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.07.15).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a napsütés mellett a nyugati, délnyugati határ közelében, valamint keleten és északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ezeken a tájakon lesz gyakrabban felhős az ég is. A legtöbb napsütés a középső országrészben várható. Többfelé megélénkülhet az északnyugati szél, zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetnek. Délután 26 és 32 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőn hajnalban északkeleten lehet több felhő az égen, itt helyenként záporok is kialakulhatnak. Napközben a sok napsütés mellett ismét északkeleten és nyugaton, délnyugaton készülhetünk záporokra, zivatarokra. Többfelé megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, zivatarokat pedig továbbra is erős, viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 13-18, délután 27-32 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap északkeleten, keleten és néhol a nyugati, délnyugati határ közelében számíthatunk záporra, zivatarra, melyek miatt vizes, csúszós utakkal találkozhatnak az útnak indulók. Környezetükben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, erős, viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. Többfelé élénk, néhol erős északnyugati szél ronthatja az autók egyensúlyát. A sokfelé napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket és a házi kedvenceket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem várható fronthatás térségünkben. A többfelé szeles idő miatt azonban egyeseknél fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet. A melegre érzékenyeknél migrén, fáradtság, dekoncentráltság egyaránt előfordulhat. Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. Érdemes hosszabb kirándulásokat tenni a szabadban, az UV-sugárzás azonban nagyon erős lehet, ezért fontos gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről! Ne feledkezzünk meg szervezetünk folyadék- és vitamin utánpótlásáról sem!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,