Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.06.03)

Pénzcentrum2018. június 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.06.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.06.03).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a napos időszakok mellett többségében az ország északkeleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, heves zivatarok és helyenként nyugaton is számítani kell frissítő zivatarokra. Az északnyugati szél többfelé, zivataroktól függetlenül is feltámad. Hajnalban 14-20, délután 25-31 fok várható.

Hétfőn a Dunától keletre több helyen, máshol elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel. Napközben 26-31 fokra van kilátás.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap ismét többfelé okozhatnak záporok, zivatarok vizes, csúszós útszakaszokat. Intenzív zivatarok során hirtelen lecsökkenő a látástávolságra, vízátfolyásokra, erős, viharos széllökésekre, egyes helyeken jégesőre is készülni kell. Zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkülhet a légmozgás, mely kissé csökkentheti a menetstabilitást. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem várható fronthatás, de marad a fülledt meleg idő. A melegre fokozottan érzékenyek körében továbbra is fáradtság, tompaság jelentkezhet, főként a nagyvárosokban lehet jellemző az alvászavar. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés többeknél felléphet. Különösen az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszokkal küszködők számára lehet megterhelő az időjárás. A többfelé kialakuló zivatarok területén átmenetileg az asztmások állapota is romolhat. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között sokfelé erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A nagy melegben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,