Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.27)

Pénzcentrum2018. május 27. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.05.27).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.05.27).

36 órás előrejelzés

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórtan helyi jellegű záporok, zivatarok, de emellett sok napsütésre is készülhetünk. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Reggelre helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn helyenként párásan, ködösen indulhat a nap. Napközben ismét nyáriasan meleg, napos időre számíthatunk szórványos záporokkal, zivatarokkal. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties szél. Hajnalban 13-17, délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap hajnalban helyenként pára-, ködfoltok csökkenthetik le a látástávolságot. Napközben ismét több helyen kialakulhatnak lokális záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós utakra kell készülni. Egy-egy heves zivatar is lehet, melyekben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést, valamint az erős, viharos széllökések jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap is folytatódik a nyáriasan meleg, fülledt, frontmentes idő, így nehézlégzés, légszomj és mellkasi panaszok továbbra is jelentkezhetnek. Emellett fejfájás, fáradékonyság, bágyadtság, álmatlanság is kialakulhat. A szív- és keringési rendszer problémáival élők számára különösen megterhelő lehet ez az időszak, így lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai tevékenységeket. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai. A napos tájakon az UV-sugárzás maximuma eléri az erős, megközelítheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,