Horvátországba mentek nyaralni? Ezeken a napokon nem érdemes elindulni

Pénzcentrum2018. május 24. 17:51

A magyarok többsége a főszezonban utazik, jellemzően belföldön, de sokan keresik fel az EU valamelyik országát is. A legnépszerűbb külföldi desztinációk továbbra is Horvátország, Olaszország, illetve Ausztria, de sokan mennek Spanyolországba, vagy épp Bulgáriába is. Nagyon nem mindegy azonban, mikor indulunk útnak, a célország ünnep- és munkaszüntei napjai ugyanis jócskán bekavarhatnak. Országonként mutatjuk a legkritikusabb dátumokat.

Elindult a visszaszámlálás, alig egy hónap múlva tömegével csomagolnak össze a magyar családok, és indulnak el kipihenni a munkával (és iskolával) töltött napok fáradalmait. A legtöbben az idei évben is belföldön - főként a Balatonnál - pihennek majd, de sokan lesznek, akik messzebbre merészkednek. Korábbi felmérések szerint a többnapos külföldi utazások majdnem kilenctizede az Európai Unió valamely országába irányult,

kiemelkedő célpont Olaszország, Ausztria és Spanyolország is.

Ha pedig megnézzük az eddigi foglalási adatokat a különböző utazási irodáknál, látható, hogy rengeteg magyar tölti majd a szabadságát Törökországban, Bulgáriában is, de Görögország is nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében. Horvátországba és Egyiptomba is sokan utaznak majd, továbbá a Kanári-szigetek, Ciprus és Tunézia szintén keresett úti cél.

A magyarok többsége a főszezonban, vagyis június eleje/közepe és augusztus vége között utazik.

Éppen ezért sem árt tisztában lenni azzal, hogy az adott célországban nincs-e épp szünnap. A munkaszüneti napokon ugyanis az üzletek és a hivatalok zárva tarthatnak. Ha pedig utazásunkat bevásárló-körúttal kötjük össze, pláne érdemes ezeket a napokat kerülni. Számos nemzeti ünnep a hozzá kapcsolódó rendezvényekkel ugyanakkor pont egy-egy utazás célja is lehet.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A KÉPRE!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Európa Pont, azaz az Európai Bizottság információs és kulturális központja nemrég összeszedte, milyen dátumokra érdemes figyelni. A szünnapok száma sokszor az adott ország vallási, történelmi és kulturális gyökereitől függ. Fontos azt is tudnunk, hogy bár Európa legtöbb országában tartják a kereszténységhez kötődő ünnepnapokat, de ezek nem feltétlenül munkaszüneti napok. (A grafika a tagállamok által szolgáltatott, EUR-Lexben megjelent hivatalos adatokon alapul.)

Címkék:
utazás, nyaralás, európa, turizmus, munkaszüneti nap, tunézia, eu, szabadnap,