Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.18)

Pénzcentrum2018. május 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.05.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.05.18).

36 órás előrejelzés

Pénteken már csak elszórtan, leginkább keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati határ mentén alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Másutt változóan felhős lesz az ég hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Élénk, néhol erős nyugati-északnyugati szél várható. Délután 20-25 fokot mérhetünk.

Szombaton hajnalban északkeleten pára-, ködfoltok képződhetnek, keleten helyenként kisebb csapadék is előfordulhat. Napközben az egyre inkább megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan, főként az Alföldön és a középső országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északi-északkeleti szél a Dunántúlon majd délutántól északkeleten is megélénkül, zivatart erős lökés is kísérhet. Hajnalban 8-13, délután 20-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken eleinte főként északnyugaton és északon, északkeleten fordulhat elő kisebb eső, majd délután leginkább keleten, északkeleten és helyenként nyugaton, délnyugaton várható zápor, zivatar, így vizes, csúszós utakra, az intenzívebb gócok környezetében vízátfolyásokra, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolságra kell számítani. Többfelé élénk nyugati-északnyugati széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. A napos időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem várható fronthatás. A változékony időjárás azonban fáradékonyabbá, dekoncentráltabbá tehet bennünket. A szeles tájakon nyugtalanság, ingerültség, egyeseknél alvászavarok jelentkezhetnek. Emellett romlik a komfort- és hőérzetünk is. Zivatarok környezetében az asztmában szenvedők panaszai fokozódhatnak. Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,