Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.17)

Pénzcentrum2018. május 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.05.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.05.17).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben naposabb idő még délen ígérkezik. Élénk, északon és keleten erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Pénteken már csak elszórtan - leginkább keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati határ mentén alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A nap ismét egyre többfelé előbújik, többórás napsütésre készülhetünk. Az élénk, erős nyugatias szélben délutánra 20-25 fokig melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön megnövekszik a felhőzet és főleg a na második felében többfelé valószínű zápor, zivatar, így vizes, csúszós utakra, az intenzívebb gócok környezetében vízátfolyásokra, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolságra kell számítani. Többfelé élénk, északon és keleten erős nyugati-délnyugati széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön fronthatás már nem érvényesül, de még gyakori lehet a fejfájás, görcsös fejfájás, görcsös panaszok. Lassan erősödik a nappali felmelegedés, így a fokozottan érzékenyek körében enyhe melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. A szélre érzékenyek feszültnek, idegesnek, stresszesnek érezhetik magukat. A borongósabb időben levertnek, fáradékonynak érezhetjük magunkat, romlik a komfort- és hőérzetünk. Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,