Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.12)

Pénzcentrum2018. május 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.05.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.05.12).

36 órás előrejelzés

Szombaton is marad a nyári meleg, 25 és 30 fok közötti maximumokkal, a napsütés mellett azonban továbbra is készülni kell helyenként záporokra, zivatarokra. A Dunától keletre megélénkül a keleties szél. Keleten és északkeleten lehet csapadékmentes az idő. Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés elsősorban nyugaton, délnyugaton lehet, ahol egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a keleties szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton ismét többfelé - legkisebb eséllyel keleten, délkeleten - kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra, valamint erős, néhol viharos széllökésekre készülhetünk. Intenzív zivatarok idején átmenetileg lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások alakulhatnak ki, helyenként jégeső hullhat. Zivataroktól függetlenül a Dunától keletre lehet élénk a keleties szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton frontmentes időben lesz részünk, de folytatódik a meleg, fülledt időjárás. Elsősorban nehézlégzés, illetve rosszullét jelentkezhet, de az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az időseknek és a szívbetegeknek kifejezetten kerülendő az intenzívebb fizikai megerőltetés. A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok. A meleg, párás levegőben alvászavar is jelentkezhet. 11 és 15 óra között többfelé erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,