Szívhatják a fogukat a taxisok: zsíros fuvarokat bukhatnak el

Pénzcentrum2018. május 11. 18:00

Hosszabb lesz az üzemideje és gyakrabban jár majd a Deák Ferenc tér és a ferihegyi reptér között átszállás nélküli összeköttetést kínáló 100E busz. A Kőbány-Kispest megálló és szintén a reptér között közlekedő 200E busz pedig már éjjel-nappal járni fog.

Május 18-tól 20 percenként fog járni a 100E busz, melynek üzemideje is megnő, hajnali 3 óra 40 és éjjel 1:20 között folyamatosan fog járni, jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Tarlós István Budapest főpolgármestere az Infostart tudósítása szerint. A jegy ára nem változik, 900 forint marad. A Kőbány-Kispest metrómegálló és a reptér között járó 200E busz üzemideje is változik, éjjel-nappal járni fog.

A bejelentést követően a Közlekedő Tömeg civil egyesület közleményt juttatott el a Pénzcentrumhoz, melyben többek között üdvözölték a járatsűrítést, azonban álláspointjuk szerint, amíg nem 10 percenként fog közlekedni a 100E busz, addig maradni fog a zsúfoltság. Az egyesület azt is javasolja, hogy minden ajtón fel lehessen szállni a 100E-re, valamint, hogy a reptér fele is megálljon a busz az Astorián, továbbá pedig, hogy fogadjanak el bankkártyát a helyszíni jegyvásárláskor.

Címkék:
utazás, közlekedés, taxi, reptér,