Gigadugó az M1-esen: 30 kilométeres a torlódás

MTI2018. május 10. 11:20

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán harminc kilométeres torlódás alakult ki az útfelújítások miatt, a sor Herceghalomtól Tatabányáig tart - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A társaság tájékoztatása szerint Herceghalom és Bicske közelében dolgoznak az úttest felújításán, az egymástól mintegy 15 kilométerre lévő helyszínek között már összeértek a feltorlódott járművek.

Szerda este óta a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem csökkent 10-12 kilométer alá a torlódás hossza,

mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, és a vendégmunkások nagy része útra kelt. Az autósoknak érdemes az M1-es autópályával párhuzamos fő- és mellékutakat használniuk, ugyanakkor több helyen az alternatív útvonalak is telítettek. Az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán előre jelzik a torlódást.

A Magyar Közút Zrt. azt állítja, mindent elkövet, hogy az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a 28-as kilométerénél zajló munkálatok helyszínét a lehető leghamarabb visszaadhassa a forgalomnak, de a 40-es kilométernél a pályaszerkezet javítási munkái hosszabb ideig tartanak, így a megnövekedett forgalom miatt továbbra is torlódásra kell számítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A közlekedőknek érdemes utazás előtt tájékozódniuk a www.utinform.hu oldalon vagy a 336-2400-as telefonszámon, illetve navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy elkerülhessék a jelentős torlódásban érintett szakaszokat - közölte a társaság.

Címkék:
utazás, közlekedés, dugó, m1-es autópálya,