Ketyeg az óra: több tízezer magyar számláján zárolhatnak pénzt

Pénzcentrum2018. május 4. 18:02

Tömegek veszíthetik el béren kívüli juttatásaik egy részét, ha nincsenek résen a következő néhány hétben. Május 31-én ugyanis zárolják a SZÉP-kártya egyenlegek azon részét, melyet még 2016-ban folyósított a munkáltató. A magyarok nem akarják elveszteni a pénzt, múlt hétvégén 146 millió forinttal csökkent az OTP SZÉP kártyákon május 31-én lejáró összeg.


Tömegek veszíthetik el béren kívüli juttatásaik egy részét, ha nincsenek résen a következő néhány hétben. Május 31-én ugyanis zárolják a SZÉP-kártya egyenlegek azon részét, melyet még 2016-ban folyósított a munkáltatóAz így fennmaradó összegeket visszakapják a munkáltatók, ugyanakkor már megjelent az a határozattervezet, mely a jövőben büntetné is azokat, akik nem költik el időre SZÉP-kártyás juttatásaikat: a fel nem használt összeg után díjat kell majd fizetni.

A magyarok pedig költekeznek is rendesen: a május elsejei hosszú hétvégén 146 millió forinttal csökkent az OTP SZÉP kártyákon május 31-én lejáró összeg. Ezzel az OTP Csoport által kibocsátott SZÉP kártyákra 2016-ban töltött 77,2 milliárd forintnak több mint 96 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok.

Jelenleg egyébként mintegy 3 milliárd forint juttatás pihen még 236 000 kártyabirtokosnál. Számukra még szűk egy hónap áll rendelkezésre, hogy juttatásaikat élményekre fordítsák az OTP SZÉP kártya 32 000 elfogadóhelyének valamelyikén.

Ha nem használják fel május végéig, ezek az összegek a kártyabirtokos számára nem lesznek elérhetők.

Az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan az összegek felhasználása a határidő előtt felgyorsul. A bank cafeteria üzletágának vezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó arra biztatja a kártyabirtokosokat, hogy regisztráljanak a kibocsátó honlapján, majd ellenőrizzék egyenlegüket, és használják fel a még megmaradt 2016-os összegeket, akár egy családi kirándulásra valamelyik hazai állatkertbe, akár egy wellnesshétvégére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

Címkék:
utazás, szép kártya, otp, otp bank,