Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.04)

Pénzcentrum2018. május 4. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.05.04).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.05.04).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel északon, északkeleten lehet kevesebb felhő az égen, ugyanakkor délen, délnyugaton futó záporok előfordulhatnak. A nyugati tájakon élénk, erős lesz az északias szél. A minimum-hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Napközben a napos időt többfelé zavarhatják gomolyfelhők, a Dunántúlon sokfelé, máshol elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ugyanakkor heves zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. Nyugaton sz északias, máshol a keleti-északkeleti szél lehet élénk, erős. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Szombat reggel kevés felhő lesz felettünk, csak nyugaton fordulhat elő egy-egy futó zápor. Nyugaton, valamint északon, északkeleten élénk, helyenként erős lehet az északi-északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak. Heves zivatarok is lehetnek, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások is előfordulhatnak, valamint a viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor zivataroktól függetlenül is lehetnek élénk, erős északi, északkeleti, valamint keleti széllökések. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem lesz front térségünkben, de a nyáriasan meleg idő miatt az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. Továbbra is előfordulhat fejfájás, migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság. A fülledt idő miatt nehézlégzés, légszomj is felléphet. A vérnyomás-problémákkal, illetve a szívpanaszokkal élőkre nehéz nap vár, így ők kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Zivatarok idején az asztmások tünetei felerősödhetnek. 11 és 15 óra között erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,