Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.02)

Pénzcentrum2018. május 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2018.05.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2018.05.02).

36 órás előrejelzés

Szerdán a napos reggelt követően, délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és késő délutántól a Dunántúlon számíthatunk egyre többfelé záporra, zivatarra. Helyenként heves zivatar is kialakulhat, melyet felhőszakadás, jégeső és viharos szél is kísérhet. Zivataroktól függetlenül is élénk, erős lehet a délkeleti szél. Délután 27-32 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a nyugati, délnyugati határ közelében alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az erősebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél is kísérheti. Az ország többi részén viszont napos, meleg, száraz idő várható. Főként a Dunántúlon élénkülhet meg a keleties szél. 26-31 fokos melegre készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán a nap első felében száraz időre készülhetünk. Késő délután azonban a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében a vizes útszakaszok mellett hirtelen lecsökkenő látástávolságra, valamint viharos széllökésekre is számítani lehet. Heves zivataroknál jégeső, vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedők dolgát. A zivataroktól függetlenül többfelé megélénkül, olykor megerősödik a délkeleti szél, mely szintén negatív hatással lehet a járművek menetstabilitására. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán is marad a frontmentes időjárás, de a nyáriasan meleg, fülledt idő továbbra is megterhelheti szervezetünket. A melegre érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, valamint alvászavar jelentkezhet. Az idősek és szívbetegek szervezetére különösen megterhelő lehet a nyárias időjárás, vérnyomás-ingadozás, keringési probléma, rosszullét egyaránt előfordulhat körükben. A többfelé feltámadó szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Zivatarok környezetében pedig az asztmások állapota romolhat, erősödhetnek tüneteik. 11 és 15 óra között erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,