Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.04.28)

Pénzcentrum2018. április 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.04.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.04.28).

36 órás előrejelzés

Szombat reggel derült, napos időre ébredhetünk, csapadék sehol sem várható. A Dunántúl északi felé előfordulhatnak élénk délkeleti széllökések, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Friss lesz a reggel, a legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben ettől egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Napközben is sok napsütésre van kilátás, de a délután második felétől a déli tájakon helyenként egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap reggel is kevés felhő lesz az ország nagy része felett, legfeljebb északon és délnyugaton lehetnek nagyobb gomolyfelhők, melyekből néhol futó záporok előfordulhatnak. Északon és a Duna-Tisza közén megélénkülhet a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton az ország nagy részén száraz utakra, kedvező időjárási körülményekre számíthatnak az útnak indulók, csupán a délután második felétől, kora estétől a déli tájakon alakulhatnak ki záporok, melyek vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak. Az esti órákban egy-egy zivatar sem kizárt, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint a széllökések miatt jelentősebben romolhat a menetstabilitás. Ugyanakkor nyugaton, északnyugaton az élénk déli-délkeleti szél is kissé hathat a járművek egyensúlyára. A napos idő miatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton front nem lesz térségünkben, ezáltal kipihentebbek lehetünk. A keringési problémákkal küzdőknél ugyanakkor vérnyomás-ingadozás előfordulhat. Délután kissé fülledt lehet a levegő, emiatt légszomj, rosszullét és nehézlégzés is jelentkezhet. 11 és 15 óra között erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,