Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.04.24)

Pénzcentrum2018. április 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.04.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.04.24).

36 órás előrejelzés

Keddre virradóra több helyen előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett még többször megnövekszik a felhőzet. Záporok, erős széllökésekkel kísért zivatarok elsősorban az ország keleti felén és a nyugati-délnyugati határ mentén alakulhatnak ki. A középső és dunántúli megyékben többfelé megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban 12-16, napközben 21-26 fok várható.

Szerda reggel északon-északkeleten lehet fátyolfelhős az ég, máshol többnyire derült időre ébredhetünk. Északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A gyenge déli-délnyugati szélben 8 és 13 fok közé csökken hajnalra a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden szórványosan - nagyobb számban az ország keleti felén és a nyugati-délnyugati határ mentén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezek környezetében vizes, csúszós utakra kell számítani, az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, viharos széllökés, jégeső is előfordulhat. A középső és dunántúli tájakon többfelé élénk lesz az északnyugati szél, mely kissé csökkentheti a menetstabilitást. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül, ez okozhat az arra érzékenyeknél fejfájást, amit a megélénkülő szél is fokozhat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot. Egyeseknél izom-és hasi görcsök is jelentkezhetnek. A front jótékony hatásaként megszűnnek az alvászavarok, a változékony időben ugyanakkor ingadozhat a hőérzet. Kora délután a naposabb tájakon az UV-sugárzás elérheti az erős fokozatot, ezért ügyeljünk bőrünk védelmére, viseljünk napszemüveget! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,