Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.04.21)

Pénzcentrum2018. április 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.04.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.04.21).

36 órás előrejelzés

Szombaton szinte országszerte napos időre számíthatunk, csak néhol, elsősorban a Dunántúlon jelenhetnek meg vékony fátyolfelhők az égen. Csapadék sehol sem várható. Északon, északnyugaton időnként megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél. Délután 22-28 fokra készülhetünk.

Vasárnap reggel is napos, gyengén felhős időre ébredhetünk, csapadék ekkor sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul. Napközben sok lesz a napsütés, csupán az Alpokalján és északon, északkeleten lehet kissé erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon késő délután egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton is napos, száraz időre számíthatunk, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Északon és északnyugaton élénk déli-délnyugati széllökések ronthatják kissé a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton is sok napsütésben, frontmentes időjárásban lesz részünk. Érdemes kihasználni a jó időt, ezért töltsünk minél több időt a szabadban, a reggeli órákban azonban még érdemes kicsit rétegesebben felöltözni. A melegedés hatására az időseknél és a keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A déli órák környékén az UV-sugárzás többfelé elérheti az erős fokozatot, ezért ügyeljünk bőrünk védelmére, viseljünk napszemüveget! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,