Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.04.13)

Pénzcentrum2018. április 13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.04.13).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.04.13).

36 órás előrejelzés

Pénteken egyre inkább keleten, északkeleten számíthatunk még további záporok, zivatarok kialakulására, miközben más tájainkon felszakadozik a felhőzet, hosszabb napos időszakokra van kilátás. Az élénk déli-délnyugati szelet nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban 18-24 fokot mérhetünk.

Szombat reggel kevés felhő lesz felettünk, csapadék nem várható. A Tiszántúlon helyenként párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet. Gyenge marad a szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Napközben a napsütést inkább csak vékony fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem várható. A változó irányú szél gyenge, mérsékelt marad. Délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken kezdetben többfelé, délután keleten, északkeleten találkozhatunk esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakkal. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Péntek virradóra kettősfront vonul át felettünk, így kezdetben a meleg- és hidegfrontra érzékenynél is tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, migrén, álmosság, bágyadtság egyaránt előfordulhat. A szívbetegek és az idősek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A tünetek az esti órákra mérséklődhetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg romolhat az asztmások állapota. Fogyasszunk könnyed, vitamindús ételeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,