Taxishiéna kopasztotta meg az X-faktor sztárját: ez volt a trükk

Pénzcentrum2018. április 1. 14:30

Csúnyán megvezette egy taxis Kocsis Tibort, az X-Faktor egykori győztesét. Az énekes elmondása szerint legalább kétszer annyit kellett fizetnie a "szokásos" útjáért, mint általában. Hiába azonban a fővárosi taxis társadalom kétes megítélése, nemsokára még drágulni is fog a szolgáltatás. Ráadásul nem is kevéssel.

Saját közösségi oldalán háborgott Kocsis Tibor, akit elmondása szerint egy taxis jócskán megvezetett a fővárosban. Ez pedig jókora többletköltséget okozott az énekesnek.

Köszönet a Főtaxi sofőrjének, aki ma dupla áron és kétszer olyan hosszú útvonalon hozott el a stúdióba, mint az normális lenne... Nagyon kedvesen próbált cseverészni velem, miközben háromszor jeleztem neki, hogy nem jó irányba megyünk, de csak erősködött, hogy ő képben van. Persze amikor megérkeztünk, kifizettem az utat, és mivel amúgy is késésben voltam, hagytam a picsába azt a plusz 2500 Ft-ot, amivel átvágott. Az ilyen taxisokat látva alig várom, hogy önjáró taxik legyenek, ahol nem kell jópofiznom, miközben éppen megkopasztanak duplán...

- közölte Kocsis.

Drágul a taxizás

A fővárosi taxis szervezetek - egy kivétellel -megállapodtak a kollektív áremelés mértékéről, ami így már csak a fővárosi közgyűlés jóváhagyásárára vár. Korábban azonban Tarlós István, Budapest főpolgármestere jelezte, bár nem érdekük a tarifaemelés, nem fogják megadályozni azt. Ez pedig lényegében azt jelenti, hogy a 2013 szeptembere óta hatályban lévő, amúgy is magas hatósági ár, még tovább fog drágulni. 

Ennyivel drágulhata taxizás Budapesten
  • a 450 forintos alapdíj 700 forintra,
  • a 280 forintos kilométerdíj 300 forintra,
  • a percenkénti várakozási díj 75 forintról 80 forintra növekedés

Egy friss elemzés szerint egyébként a jelenlegi budapesti árnál egyébként csak Prágában drágább a taxizás a régióban, viszont átlagos nettő havi jövedelemhez mérve már sokkal rosszabb helyzet. Ez alapján ugyanis Budapestnél csak Belgrádban és Tiranában kerül többe a taxizás.

(Borítókép: MTI Fotó, Marjai János)
Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, csalás, Budapest, taxi, visszaélés, lehúzás, taxishiéna,