Gigadugó az M1-esen: Kitálalt a Magyar Autóklub, tarthatatlan az állapot

Pénzcentrum2018. március 30. 11:29

A Magyar Autóklub Országos Elnöksége soron kívül megtárgyalta az M1 autópálya burkolat állapota miatt szükségessé vált felújítási munkák végzésének következtében kialakult helyzetet. Az érdekvédelmi szervezet szerint a dugók és balesetek megelőzése haladéktalanul intézkedést igényel.

"Számos klubtagtól és más forgalomban résztvevőtől érkezett panasz a lezárások, dugók, forgalomterelések és a munkavégzés ütemét illetően, határozottan igényelve a MAK fellépését, érdekvédelmi tevékenységének érvényesítését. Hangsúlyozni kell, hogy a balesetek számának növekedése és a biztonságos közlekedés feltételeinek hiánya intézkedést igényel" - írja honlapján a Magyar Autóklub.

Azt írják, nem vitatható, hogy a burkolatjavítási munkák elkerülhetetlenek és nem halaszthatóak, és mivel a felújítási munkák várhatóan egész nyáron tartanak majd, az Autóklub a következőket tartja szükségesnek:

  • többlet kivitelezői kapacitás bevonását, a rendszeres
  • több műszakban történő folyamatos munkavégzés megszervezését, beleértve az éjszakai és hétvégi műszak alkalmazását
  • a kamionforgalom ésszerű korlátozását, a forgalomszervezés és -terelés felülvizsgálatát, ésszerűsítését
  • a lezárások, sebességkorlátozások szükségességének folyamatos ellenőrzését és munkavégzés hiányában azok azonnali feloldását.

Ezek mellett szükségesnek tartják az áteresztési kapacitás növelése érdekében a leállósáv igénybevételi lehetőségének vizsgálatát, valamint a rendőrség és a közútkezelők személyes jelenlétének növelését a területen.

Címkék:
utazás, forgalomkorlátozás, forgalom, m1, m1-es autópálya, m1 balesetek ma,