Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.03.29)

Pénzcentrum2018. március 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.03.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.03.29).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön borongós, sokfelé esős idő lesz jellemző, a legtöbb csapadékra a Dunántúlon van esély, a nap második felében csökken a csapadékintenzitás. Az enyhe hajnalt követően napközben 9-14 fokos maximum-hőmérséklet valószínű. Csak néhol északon élénkülhet meg a nyugatias szél. Pénteken hajnalban északkeleten még eshet, északon pedig többfelé pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Délután elszórtan valószínű záporok, délnyugaton és estétől a középső országrészben is zivatarok kialakulása, melyeket apró szemű jég és erősebb széllökések is kísérhetnek. Élénk lesz a délies légmozgás. Enyhe hajnal után 10-20 fokot mérhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nagyrészt mindenütt esős időre van kilátás, mely csúszós útszakaszokat, időnként, de leginkább a nap első felében jelentősen lecsökkenő látási viszonyokat is okozhat. A nyugatias légmozgás főként a Dunántúl északkeleti részén élénkülhet meg és csökkentheti kissé a menetstabilitást. Érdemes időben elindulni, a borongós, szürke időben figyelmetlenebbek lehetnek a sofőrök, csökken a reakcióidő. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kettős fronthatás érvényesül. A meleg- és hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, görcsös panaszok jelentkeznek. Felléphet emellett vérnyomás-ingadozás is. A szélre érzékenyek körében ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. A felhős, borult időben lehangoltabbak is lehetünk, csökken a teljesítőképesség, alacsonyabb lehet hőérzetünk és romlik komfortérzetünk. Érdemes rétegesen öltözködni. Emellett pedig ne feledkezzünk meg immunrendszerünk védelméről sem!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,