Elutaznál a négynapos hosszú hétvégén: ennyivel kalkulálj két napra

Pénzcentrum2018. március 29. 17:00

2018. a négynapos hosszú hétvégék éve Magyarországon. Egészen pontosan 5 négynapos hétvégének örvendezhetünk az évben. Bár az első kör már lement március 15-hez hangolva, még maradt négy. A legújabb éppen március 30-án élesedik, a rákövetkező pedig a tavasz közepén. Ezen felbuzdulva megnéztük, melyek Európa legolcsóbb nagyvárosai, azaz hogy mennyibe kerül egy átlagos két éjszakás kiruccanás két fő részére.

2018. a négynapos hosszú hétvégék éve Magyarországon. Egészen pontosan 5 olyan alkalom van idén hazánkban, amikor négy egymást követő napon nem kell dolgozni és lehet egy kiadósat pihenni. Bár ezek közül március 15-ével egy kör már kiesett, a második éppen március 30-án, pénteken élesedik, majd nemsokkal később jön az újabb tavasz közepén. Ennek apropóján, egy friss kutatás alapján megnéztük, mennyibe kerül a legolcsóbb európai nagyvárosokban egy két éjszakás rapid üdülés.

A lista élén Krakkó végzett kevesebb mint 58 905 ezer forinttal, de nem sokkal maradt el tőle Vilnius (59 ezer forint) és Riga sem (61 ezer forint). A szűkebb keretbe egyébként még Athén is becsúszott a maga nem túl brutális 71 400 forintos árazásával.

Loading...

A táblázatban megjelenő árak egyébként magukba foglalják többek között:

  • az átlagosnak mondható szállodai költségeket két főre,
  • a reptéri transzfert,
  • 48 órás helyi bérletet,
  • a helyi látványosságok látogatási díját,
  • a legfontosabb múzeumok, művészeti galériák belépőjegyének árát,
  • az ételek és különböző italok (sor, bor, üdítők) árát két főre.

A listára Budapest is felkerült az 5. helyen, úgyhogy, aki a magyar fővárosra lenne kíváncsi ezekben a borongós tavaszi napokban, az párjával nagyjából 66 ezer forintos költségre számítson egy három napos kiruccanás során. A fenti számokkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezeken felül az oda és visszaút költségeit természetesen még külön számításba kell venni.

Címkék:
bor, pénzcentrum.hu, utazás, szálloda, nyaralás, európa, kávé, sör, múzeum, művészet,