Csak lassan vonul el a tél, éjjel még kemény mínuszok lesznek

MTI2018. március 2. 19:00

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak az éjszaka második felétől szakadozik észak felől a felhőzet.

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak az éjszaka második felétől szakadozik észak felől a felhőzet. Átmeneti szünetekkel többfelé várható változó intenzitású, ismétlődő havazás, de eleinte északnyugaton, délen, délkeleten ónos szitálás, ónos eső, fagyott eső is valószínű.

Szombaton nagyrészt szakadozott felhőzet lesz felettünk, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután délnyugat felől ismét beborul az ég. Kezdetben délkeleten, napközben néhol, este a délnyugati határvidéken kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél élénk, főként északkeleten időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +2 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi részén anticiklon helyezkedik el, területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék csak a magasnyomás peremén fordul elő. Ugyanakkor Franciaország fölött ciklon örvénylik, amely meghatározza szárazföldünk többi vidékének időjárását. Általában erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen alakul ki csapadék; nyugaton és délen eső, középen havazás, fagyott eső, ónos eső, keleten havazás a jellemző.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Európa nagy részén még mindig több fokkal hidegebb van az ilyenkor megszokottnál, csak Nyugat- és Dél-Európában emelkedik a hőmérséklet 5 fok fölé, ott általában 8 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt a Pireneusi-félsziget déli tájain 18, 21 fokot is mérnek. Másutt továbbra is többnyire -2 és -11 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, egyre enyhébb, majd átmenetileg szárazabb, kissé hidegebb léghullámok érkeznek.

Címkék:
időjárás, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, időjárás előrejelzés,