Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.02.17)

Pénzcentrum2018. február 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.02.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.02.17).

36 órás előrejelzés

Szombat reggel sokfelé párás, ködös időre ébredhetünk, zúzmarás köd is kialakulhat, helyenként tartósabban is megmaradhatnak a pára- és ködfoltok. Ugyanakkor számottevő csapadék nem várható. Általában gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -8 fok között alakul, a leghidegebbre a havas északi tájakon számíthatunk. Napközben felhős, borongós időre készülhetünk, majd az esti óráktól északon gyenge havazás, nyugaton kisebb eső, havas eső már kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, a magasabb értékeket a déli tájakon mérhetjük.

Szombat éjjel egy csapadékmező érkezik, a kezdeti esőt, havas esőt egyre nagyobb területen válthatja fel havazás, így vasárnap reggel sokfelé készülhetünk szilárd halmazállapotú csapadékra, a délebbi tájakon viszont még eső, havas eső lehet a jellemző. Az északias szél nyugaton megélénkül, megerősödik. A minimum-hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, délen lesz enyhébb a reggel.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton reggel országszerte számítani kell pára, köd okozta korlátozott látási viszonyokra, helyenként zúzmarás köd is kialakulhat, így előfordulhatnak csúszós útszakaszok is. Az esti óráktól elsősorban nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék, északon pedig havazás okozhat vizes, csúszós, illetve latyakos, hókásás utakat. Kora délutántól nyugaton, északnyugaton élénk délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A télies útviszonyok miatt vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombat estig front nem lesz térségünkben, de a fokozottan érzékenyek körében már napközben is előfordulhat migrén, fejfájás. Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, így az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Délután tovább erősödhetnek a tünetek, görcsös panaszok is felléphetnek. A borongós, nyirkos időben alacsony lesz hőérzetünk, romolhat közérzetünk. Az esti órákban északnyugat felől egy hidegfront érkezik, így éjjel már a hidegfrontra érzékenyek tünetei erősödhetnek fel. A télies időben fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére, valamint öltözzünk melegen, rétegesen!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,