Összeomlás a magyar utakon: ettől kapnak agyvérzést az autósok

NapiCsárt2018. február 12. 17:00

Talán sokaknak meglepő lehet, de egy friss elemzés szerint Magyarországon nem a budapestiek ülnek a legtöbbet dugóban. Ami már kevésbé okozhat meglepetést, hogy a különböző kontinensek nagyvárosainak forgalma sokkalta több időt rabol el az emberek életéből, mint a hazai városokéi.

Az INRIX új elemzése szerint 2017-ben egy átlagos budapesti ingázó 24 órát volt kénytelen a dugóban ülve eltölteni. Ez egyáltalán nem tűni kevésnek, ugyanakkor ezzel az értékkel nem Budapest bizonyult a legforgalmasabb magyarországi városnak: Debrecenben 1 órával többet, 25 órát töltöttek dugókban az emberek. Az elemzésben szereplő magyar városok közül Nyíregyháza végzett a harmadik helyen a maga 21 órájával. A kelet-magyarországi várost Pécs követi 15 órával. Az összeállításban az utolsó helyen Kecskemét áll, furcsamód 0 órával.

Loading...

Persze senki sem szereti, amikor az erős forgalom miatt képtelenség haladni, azonban ha a fenti értékeket összehasonlítjuk néhány nagyváros adataival, akkor azonnal kiderül, hogy a hazai állapotok még jóknak nevezhetőek. Ha a nemzetközi adatokat nézzük, akkor az elemzés szerint Los Angeles áll a lista élén, ahol 2017-ben 102 óra volt a dugóban eltöltött órák átlagos száma.

Loading...

Ehhez képest a hatalmas dugóiról híres-hírhedt Moszkva csak a második helyen végzett a maga 91 órájával. A lista élén viszonylag kevés az európai város: Moszkván kívül London (74 óra), Párizs (69 óra) és Isztambul (59 óra) szerepel a legforgalmasabbak között.

Címkék:
utazás, közlekedés, forgalom, ingázás,