Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.02.10)

Pénzcentrum2018. február 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.02.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.02.10).

36 órás előrejelzés

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég, délnyugaton, majd északon, este pedig a főváros környékén és a Dunántúl keleti felén fordulhat elő helyenként hószállingózás, gyenge havas eső. Az északi szél legfeljebb nyugaton élénkülhet meg. Délután 1-6 fok várható.

Vasárnap változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Jelentéktelen csapadék inkább csak a reggeli órákban a középső tájakon fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban 0, -6 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas nyugati tájakon -7, -8 fok is előfordulhat. Délután 2-6 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombat reggel, kora délelőtt helyenként pára-, ködfoltok csökkenthetik le a látástávolságot. Eleinte délnyugaton, majd északon, este a főváros környékén és a Dunántúl keleti felén kisebb hószállingózás, havas eső okozhat néhol nedves, csúszós útszakaszokat, illetve a korábbi havazás által érintett nyugati tájakon néhol síkosak, jegesek, napközben vízátfolyásosak, latyakosak lehetnek az érintett útszakaszok. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton sem kell fronthatástól tartanunk, de a hideg, többfelé nyirkos reggeli időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az erősen felhős időjárás hangulatunkra is negatív hatással lesz, emellett egyeseknél gyenge fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A nyirkos, főként reggel helyenként fagyos idő miatt továbbra is nagy lesz a megfázásveszély is, öltözzünk melegen, rétegesen! Ez az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,