Ennyit spórolhatsz, ha szálloda helyett inkább az Airbnb-t választod

Pénzcentrum2018. február 10. 16:00

Az elmúlt években hatalmas népszerűségre tettek szert az utazók körében a turisztikai célra kiadott magáningatlanok. Mindez nem véletlen, ár-érték arányukat tekintve ugyanis sokak szerint simán lenyomják a klasszikus szállodai szolgáltatást.

Ma megjelent, "Ezek a legjobb szállodák most Magyarországon - itt a toplista!" c. cikkünkben írtunk arról, hogy a TripAdvisor nemzetközi utazási véleményoldal 2018-ban is kiosztotta a legjobb hoteleknek járó díja(ka)t. Az összesítés szerint a budapesti Aria Hotel viszi itthon a prímet, de az V. kerületi vendéglátó a világranglistán is jól szerepelt, a 11. helyezést vívta ki magának.

Az elmúlt években azonban nemcsak külföldön, hanem idehaza is hatalmas népszerűségre tettek szert az utazók körében a turisztikai célra kiadott magáningatlanok. Mindez nem véletlen, ár-érték arányukat tekintve ugyanis sokak szerint simán lenyomják a klasszikus szállodai szolgáltatást. Az árdifferencia a Pénzcentrum körképe szerint jelentős, van olyan főváros, ahol fele annyiért szállhatunk meg "magánszemélynél", mint egy hotelben.

Mivel a Statista által publikált infografikán Budapest nem szerepel, így mi is megnéztük az AirDNA és a HRS adatsorát. Ezek alapján a magyar fővárosban jelenleg átalgosan 57 dollárért lehet turisztikai célra lakást bérelni, míg a szállodai szobák átlagára 88 euró. Tekintve, hogy egy euró ma 311 forintot, míg egy dollár ma 255 forintot ér (árfolyamok itt), így a a turisták majdnem féláron bérelhetnek naponta magánszemélytől, mint amennyit egy szállodában fizetnének.

Címkék:
utazás, szálloda, hotel, airbnb, hotelszobák, részvény árfolyamok,