Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.02.09)

Pénzcentrum2018. február 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.02.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.02.09).

36 órás előrejelzés

Pénteken az Alföldön és az Északi-középhegységben még kialakulhat helyenként jelentéktelen havazás, havas eső, gyenge eső, és nyugaton, délnyugaton is jellemzősen felhős lesz az ég. A Dunántúl keleti-északkeleti felén és a Duna-Tisza köze nyugati, délnyugati részén viszont több órára kisüt a nap. Mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -7, +1, délután 1-6 fokot mérhetünk.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakok a délután második felében nyugaton, északnyugaton lehetnek. Helyenként hószállingózás, gyenge havas eső is kialakulhat. Az északias szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban -4, +1, a Dunántúl hóval borított, átmenetileg kevésbé felhős tájain -5, -7, napközben 1-6 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Péntek hajnalban még főként keleten okozhat havas eső, kisebb havazás vizes, csúszós, helyenként latyakos utakat, napközben viszont már csak helyenként az Alföldön és az északi-középhegységben fordulhat elő gyenge csapadék. A korábbi havazás által érintett nyugati tájakon reggel síkos, jeges, napközben vízátfolyásos, latyakos utakkal találkozhatunk. Hajnalban reggel az Alföldön és az Északi-középhegységben pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben a naposabb dunántúli tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken már nem lesz front felettünk, azonban inkább csak a Dunántúlon javul jelentősen a humánmeteorológiai helyzet. Itt már többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. A keleti, északkeleti országrészben viszont folytatódik a borongós, fényszegény idő, mely lehangoltságot, alvásproblémákat okozhat, napközben koncentrálási problémák jelentkezhetnek. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély is, öltözzünk melegen, rétegesen! A nyirkos, párás idő kedvez a vírusok terjedésének, fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,