Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.02.08)

Pénzcentrum2018. február 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.02.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.02.08).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel többfelé csapadékos időre ébredhetünk, készülnünk kell esőre, havas esőre, de a Dunántúl több tájegységén és a hegyekben havazásra is számítani kell. Nyugaton, északnyugaton már feltámad az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. Napközben még többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, viszont délután nyugat, északnyugat felől csökken a csapadékhajlam, és kora estétől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 1-7 fok között alakul.

Péntek reggel már sokfelé szakadozott lesz felettünk a felhőzet, csupán helyenként északon, és kezdetben még délkeleten alakulhat ki gyenge csapadék hószállingózás, jelentéktelen havas eső formájában. Az északnyugati szelet a Dunántúl magasabb északi tájain kísérhetik élénk lökések. A leghidegebb órákban -6, +1 fokot mérhetünk, de a derültebb, havasabb tájakon ettől pár fokkal hidegebb is lehet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön borongós, csapadékos időre készülhetünk. Országszerte számíthatunk csapadékra, többfelé eső, havas eső lesz a jellemző, de sokfelé a Dunántúlon és a magasabb hegyeinkben havazásra is fel kell készülni, így vizes, csúszós, latyakos, hókásás, helyenként havas utakkal egyaránt találkozhatunk. Főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések az északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását, majd estétől északkeleten is lehetnek élénk északias széllökések. Továbbra is vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagy követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön meleg- és hidegfronti hatás továbbra is érvényesül a nap folyamán, de a hidegfronti hatás egyre nagyobb területen jelentkezhet a nap második felében nyugat felől. A frontérzékenyek panaszai, illetve a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők tünetei továbbra is jelentkezhetnek. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés. Fejfájás, migrénes- és görcsös panaszok is jelentkezhetnek. A szeles időben jellemző lehet az álmatlanság, ingerültség, dekoncentráltság. A komfortérzet jelentősen romlik, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul, növekszik a megfázásveszély is, öltözzenek melegen!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,