Lesújtó véleménnyel vannak az utasok Ferihegyről: így lopják szét őket

Pénzcentrum2018. február 5. 10:00

Nagyüzemben fosztogatták az utasuk bőröndjeit a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy január estén, a reptér a légitársaságokra mutogat - írja a 444.

Január 19-én nyilvános Facebook-posztot tett közzé a budapesti dél-korai nagykövetség, hogy figyelmeztessék állampolgáraikat: az utóbbi időben több honfitársuk értéke tűnt el a budapesti reptéren, így vigyázzanak az erre tévedők. A bejegyzésben azt is leírják, hogy ellopott készpénzért nem kaphatnak kompenzációt.

A 444 cikke szerint egy koreai utas így jellemzi a Liszt Ferenc repteret a légikikötő Facebook-ján:

Ez a LEGROSSZABB reptér a világon. A poggyászomat biztonsági lánccal lezárva adtam fel, de megérkezéskor nyitva találtam. Ellopták az órámat és beletúrtak az úszócuccomba. Dühös lettem, hogy valaki végigtapogatta a bikinimet, az alsóneműmet és a személyes tárgyaimat. A hazám nagykövetségének oldalára ki is tettek egy figyelmeztetést a budapesti repülőtéren tapasztalható lopások miatt. Azért, mert olyan sűrűn fordultak elő lopások! És a reptér nem igazán foglalkozik a témával. Ez volt a legrosszabb élményem. Gyűlölöm ezt a repteret.

A január 19-i lopós éjjelnek több károsultja is van, közöttük egy Dublinban élő magyar házaspár, akiktől karika- és eljegyzési gyűrűket loptak el.

A reptér a 444-nek a légitársaságokra hárította a felelősséget. Közleményük szerint a 

Budapest Airport munkatársai az érkező utasok poggyászaival semmilyen formában nem találkoznak. Az utasok ki-be szállítását és a poggyászok ki-be rakodását a légitársaság alvállalkozói, a földi kiszolgáló cégek végzik.
Címkék:
utazás, lopás, légitársaság, ferihegy, utas, liszt ferenc repülőtér,