Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.21)

Pénzcentrum2018. január 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.01.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.01.21).

36 órás előrejelzés

Vasárnapra egy csapadékmező érkezik, mely elsősorban északon, északkeleten és a középső tájakon okozhat havazást, északon vastagabb hóréteg is kialakulhat, máshol viszont eső, havas eső lehet a jellemző. Délután nyugaton már szakadozottabb lehet a felhőzet. Napközben többfelé feltámad az északiasra forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, délen, délnyugaton lesz enyhébb az idő. Hétfőn fagyos, sokfelé gyengén felhős reggelre ébredhetünk, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben -1, +4 fokot mérhetünk. Estétől néhol jelentéktelen hószállingózás, majd kedd délelőttig vegyes halmazállapotú, kis mennyiségű csapadék lesz jellemző.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap sokfelé várható havazás, havas eső, a nap folyamán az északi fagyos tájak kivételével változó halmazállapotú lesz a csapadék. Havas, latyakos, síkos útszakaszokkal szinte mindenütt találkozhatnak az útnak indulók. Az északiasra forduló szél feltámad, a széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Néhol pára- és ködfoltok is előfordulhatnak a csapadékmentes időszakokban, rontva a látási viszonyokat. Vezessünk óvatosan a télies útviszonyokat figyelembe véve, a csúszós, jeges utakon tartsunk nagy követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap ismét kettős fronthatásra kell számítani. Mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Felléphet erős fejfájás, migrén, álmatlanság, alvásproblémák is jelentkezhetnek, romolhat közérzetünk. A változékony időjárás különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők körében okozhat kiújuló panaszokat. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés. A megerősödő légmozgás ingerültséget is kiválthat. Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is ajánlott a vitamindús ételek fogyasztása. Öltözzünk melegen, az időjárásnak megfelelően!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,