Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.18)

Pénzcentrum2018. január 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.01.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.01.18).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön a kezdeti naposabb időt nyugat felől erős felhősödés követi, késő délutántól főként északon alakulhat ki kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugati-északnyugati, majd délnyugati szél többfelé megélénkül, megerősödik. Hajnalban -6, +1, délután 2-8 fokot mérhetünk.

Pénteken eleinte elszórtan lehet kisebb eső, hajnalban északon, északkeleten ónos eső, havas eső, hó is, majd délutántól főként délen, délnyugaton várható eső, zápor, amit később havas eső, havazás válthat fel. Északkeleten a délnyugati, a főváros környékén és a Dunántúl északi részén a nyugati-északnyugati szél lehet élénk, erős. Hajnalban -1, +5, délután 3-9 fokra van kilátás.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtök hajnalban a korábbi havazás által érintett területeken megolvadt hólé ráfagyhat az utakra, ami síkosságot eredményezhet, illetve elszórtan még hózápor, kisebb havazás, majd délutántól északon kisebb vegyes halmazállapotú csapadék okozhat csúszós, nedves útszakaszokat. A többfelé élénk, erős szélben jelentősen csökkenhet a menetstabilitás. Főként a nap első felében a napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, a télies útviszonyokat figyelembe véve, a síkos, jeges utakon tartsunk nagy követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön napközben még nem várható fronthatás, majd estefelé nyugat felől melegfront érkezik. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, elsősorban a frontra és a szélre érzékenyeknél. A hirtelen változó légköri helyzet különösen a szívpanaszokkal élőket és a keringési rendszer betegségeiben szenvedőket viseli meg, náluk gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Főként a nap első felében azonban sok lesz a napsütés, ez jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A változékony, szeles időben öltözködjünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,