Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.14)

Pénzcentrum2018. január 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.01.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.01.14).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel még sokfelé lesz erősen felhős, borongós az ég, nyugaton, északnyugaton kisebb havazás is előfordulhat, de más tájakon is szállingózhat a hó. Ugyanakkor északkeleten és helyenként délnyugaton szakadozottabb lehet a felhőzet. A keleties szél a Dunántúlon néhol élénk lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul. Napközben csökken a csapadékhajlam, már csak nyugaton, északnyugaton fordulhat elő helyenként hószállingózás, ugyanakkor északon, északkeleten alig lesz felhő az égen, sokat fog sütni ezeken a tájakon a nap. A Dunántúl déli tájain a keleties szél megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Hétfő reggel délnyugaton lehet erősen felhős, borult az ég, itt néhol a hó is szállingózhat, máshol gyengén, változóan felhős időre ébredhetünk. Nyugaton és délkeleten pára- és ködfoltok is kialakulhatnak átmenetileg. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -4 és -12 fok között alakul, a leghidegebb időre az Északi-középhegység térségében számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap elsősorban nyugaton, északnyugaton okozhat még havazás vizes, csúszós, helyenként latyakos, hókásás utakat, máshol már csak jelentéktelen hószállingózás alakulhat ki a nap első felében. A Dunántúlon előfordulhatnak élénk keleties széllökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb északi, északkeleti tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, a télies útviszonyokat figyelembe véve. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap nem lesz front térségünkben, viszont a kissé szelesebb tájakon az érzékenyek körében ingerlékenység, feszültségérzet jelentkezhet. A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A naposabb északi, északkeleti tájakon élők hangulata, közérzete javulni fog, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban. Ugyanakkor nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk megerősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,