Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.12)

Pénzcentrum2018. január 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.01.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.01.12).

36 órás előrejelzés

Péntek hajnalban is több helyen képződhet pára , köd. Napközben erősen felhős, borongós, szürke idő lesz jellemző, csupán északkeleten bújhat elő rövid időszakokra a nap. Gyenge esőre eleinte a középső tájakon, majd főként a Dunántúlon kell készülni, illetve estétől északkeleten is lehet csapadék, a magasabban fekvő helyeken már havas eső, hó is. Nyugaton és északon-északkeleten megélénkül az északi-északkeleti szél. Hajnalban -1, +5, napközben 3-8 fokra számíthatunk.

Szombat reggel északon-északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre készülhetünk, és a délnyugati országrész kivételével többfelé kialakulhat eső, havas eső, főként a hegyekben havazás. Északon-északkeleten élénk lesz az északkeleti szél. Hajnalra -1, +4 fokig csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken kezdetben a középső majd dunántúli, késő délutántól pedig az északkeleti tájakon is számítani kell esőtől vizes, csúszós utakra. Estétől a magasabban fekvő helyeken már havas eső, hó is hullhat, így latyakos útszakaszok is előfordulhatnak. Főként hajnalban, reggel még több helyen pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Nyugaton és északon, északkeleten a megélénkülő északi-északkeleti szél kissé csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem érkezik front a térségünkbe, azonban a nyirkos, borongós időben többeknél fáradékonyság, lehangoltság jelentkezhet. A kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödhetnek, egyeseknél egész nap fennállhatnak. A hőérzet továbbra is pár fokkal a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat.Ismét romlik a levegőminőség, a forgalmasabb csomópontokban a szállópor koncentráció emelkedése várható. Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Érdemes C-vitaminban gazdag, egészséges ételeket fogyasztani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,