Lebuktak a taxishiénák: tömegével verik át a fővárosi utasokat

Világgazdaság2018. január 9. 08:30

Továbbra is rengeteg a jogsértés a taxisok körében, 2017-ben több mint száz alkalommal tárt fel viteldíjjal kapcsolatos visszaélést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - írja a Világgazdaság.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. folyamatosan végzi a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzését. A jogsértések száma változatlanul jelentős. Ezek a jogsértések nem sokat változtak az évek alatt: árdrágítás, órapörgetés, a taxizáshoz szükséges jogosultságok hiánya, az előírásoknak nem megfelelő felszerelés (például hiányzó POS-terminál, utastájékoztató) tartoznak ebbe a körbe. Volt olyan vállalkozó is, aki megtagadta az ellenőrzést.

Tavaly több mint száz viteldíjjal kapcsolatos visszaélést tárt fel a BKK, továbbá több mint százötven, a BKK által feldolgozott panaszbejelentés is érkezett a vállalathoz taxisok által elkért túlzott viteldíj kapcsán.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, hogy a meglévő jogszabályok alapján szankcionálni kell az elkövetőket, az oda nem valókat pedig el kell tiltani a piactól.

Címkék:
bkk, taxi, átverés, szabálytalanság, taxishiéna, jogsértés,