Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.09)

Pénzcentrum2018. január 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.01.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.01.09).

36 órás előrejelzés

Kedden túlnyomóan felhős időre készülhetünk, napos időszakok főként a Dunától keletre lehetek, estétől nyugaton eleredhet az eső. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. Reggel délen és a Dunántúlon lehet párás, ködös a levegő. Hajnalban 0, +7, napközben 6-12 fok valószínű. Szerdán az ország nyugati tájain eshet az eső, de máshol is erősen felhős, borongós időre van kilátás. A keleti-délkeleti szél főként délen és a Dunántúlon élénkülhet meg. Délután 6-11 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden főként a Dunántúlon és néhol délen párás, ködös lesz a levegő, így jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. A köd napközben a nyugati tájakon tartósabban is megmaradhat. Helyenként gyenge ködszitálás, majd estétől nyugaton kisebb eső okozhat nedves, csúszós útszakaszokat. A keleti-délkeleti szél sokfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén erős lökésekkel is járhat, csökkentve a menetstabilitást. A borongós szürke időben figyelmetlenek lehetnek a közlekedők, így fokozottan érdemes óvni egymás és magunk biztonságát. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden kettős fronthatás lesz jellemző. A borús, szürke idő miatt gyakori panasz lehet a rosszkedv, fásultság, dekoncentráltság. A frontérzékenyek körében többeknél jelentkezhetnek vérnyomás-problémák, szédülés, rosszullét. A szállópor mennyisége, ezzel együtt a légszennyezettség a nagyobb városok forgalmasabb körzeteiben megemelkedhet, csak a szelesebb vidékeken csökken tartósabban az egészségügyi határérték alá. A hűvösebb, nyirkosabb tájakon továbbra is nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Érdemes C-vitaminban gazdag, egészséges ételeket fogyasztani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,