Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.08)

Pénzcentrum2018. január 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.01.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.01.08).

36 órás előrejelzés

Hétfőn sokfelé indul párásan, ködösen a nap, a köd napközben leginkább nyugaton maradhat meg tartósabban. Máshol változóan-erősen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb szűrt napos időszakokra is számíthatunk. Gyenge eső, egy-egy zápor csupán északon, északkeleten fordulhat elő a határ közelében. A keleties szél északon néhol megélénkülhet. Délután 7-13 fokot mérhetünk.

Kedden erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid szűrt napos időszakok lehetnek. Estig csapadék nem várható. Reggel még főként a Dunántúlon és az Alföld déli részén lehet párás, ködös a levegő, napközben legfeljebb a nyugati határszélen. Többfelé feltámad a keleti-délkeleti szél. A hajnali 0, +6 fokot követően délután 7-12 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn főként reggel többfelé párás, ködös lesz a levegő, így jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. A köd egy része napközben főként a nyugati tájakon maradhat meg tartósabban. Itt helyenként gyenge ködszitálás, az északi, északkeleti határnál pedig néhol kisebb eső, egy-egy zápor okozhat nedves, csúszós útszakaszokat. Északon, északnyugaton a kissé megélénkülő keleti-délkeleti szél csökkentheti némileg a menetstabilitást. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn is elkerülik a frontok térségünket, csendes időben lesz részünk. Reggel azonban többfelé párássá, ködössé válhat a levegő, a nyirkos időben elsősorban a kopásos eredetű ízületi panaszok erősödhetnek fel. A napos tájakon és időszakokban különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására a bőrben D-vitamin is képződik, javul a hangulat, a közérzet, ezzel együtt pedig a szellemi teljesítőképesség is. A hűvösebb, nyirkosabb tájakon továbbra is nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Érdemes C-vitaminban gazdag, egészséges ételeket fogyasztani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,